Wat is Elektronisch Roken

Introductie

Zo je wilt dus starten met de elektronische sigaret. Slimme zet! Het is immers wetenschappelijk bewezen dat de elektrische sigaret veel gezonder is dan een gewone sigaret en daarbovenop nog goedkoper ook. Er zijn gigantisch veel elektronische sigaretten op de markt waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gidsen we je graag door de verschillende mogelijkheden en helpen we je graag in onze Vape Shop te Maaseik om je de ideale elektrische sigaret aan te meten. De volgende vragen zullen ondermeer beantwoordt worden: Welke batterij is geschikt voor mij? Welke verdamper heb ik nodig? Wat is een e-liquid? Bestaan er ook e-sigaret sets om direct mee van start te gaan? Waarom zou ik overstappen op de elektrische sigaret? 

Mijn eerste elektronische sigaret hoe begin ik eraan?

Die elektronische sigaret, allemaal goed en wel maar wat is het en hoe werkt het? Een elektrische sigaret bestaat eigenlijk maar uit twee delen: de batterij en de verdamper. Natuurlijk heb je ook nog een e-liquid nodig om je verdamper te vullen.

 1. De batterij zorgt ervoor dat de coil in de verdamper kan opwarmen en de e-liquid wordt verdampt. Batterijen zijn verkrijbaar in verschillende maten, kleuren en vormen zodat je er een kan kiezen die het best bij je past. Het belangrijkste waar je best op let bij je keuze is de batterijcapaciteit. De batterijcapaciteit is aangegeven met mAh; hoe hoger het getal, hoe langer je batterij meegaat vooraleer je ze opnieuw moet opladen.
 2. De verdamper zelf bestaat meestal uit 4 onderdelen.
  • Basis: Sluit de onderkant van de tank af en zorgt ervoor dat je je verdamper kan aansluiten op je batterij.
  • Tank: De tank houdt de e-liquid vast.
  • Coil: De coil is het verwarmingselementje wat de e-liquid verdampt. Deze moet met regelmaat vervangen worden als de coil niet meer veel damp produceert en/of de smaak niet meer lekker is en/of er e-liquid uit de tank druppelt. Gemiddeld kan je je coil best vervangen om de 3-tal weken.
  • Mondstuk: Het mondstuk (ook wel driptip genoemd) neem je in de mond om een hijsje te nemen. Er bestaan verschillende soorten driptips van oa. plastic, aluminium, ultem, delrin,...
 3. Het enige wat je nu nog nodig hebt om van start te gaan, is een e-liquid. Er zijn zeer veel smaken verkrijgbaar die we onderverdelen in 4 categorieën: de tabaksmaken, fruitsmaken, iced smaken en speciale smaken. Zoek je e-liquid met nicotine kom dan gerust even langs in onze Vape Shop te Maaseik.

Voor meer informatie omtrent e-liquids, kan u altijd onze tutorial over e-liquids lezen.


Zijn er ook startersets verkrijgbaar om direct van start te gaan?

Natuurlijk! Als beginnende damper zie je vaak het bos door de bomen niet meer. Daarom hebben we een groot assortiment startersets om direct mee van start te gaan. In zo een set zit alles wat je nodig hebt om te beginnen met elektrisch roken. Het enige wat je nog nodig hebt bij een starterset is een e-liquid naar keuze. Voor een starterset kan je best even langskomen in onze Vape Shop te Maaseik zodat we het ideale apparaat bij je kunnen aanmeten.

Twijfel je of een specifieke set bij jou past? Aarzel dan niet om onze klantenservice te contacteren voor meer informatie en persoonlijke begeleiding.

Waarom zou ik overstappen naar de elektrische sigaret?

Het elektrisch roken biedt heel wat voordelen ten opzichte van het roken van een gewone sigaret. De e-sigaret is immers veel gezonder dan de traditionele sigaret door het ontbreken van teer, koolstofmonoxide en 4000 andere giftige stoffen. Daarbij komt ook nog dat je heel wat geld kan uitsparen door over te stappen.

Klantenservice van Artismook

Moest je na het lezen van deze tutorial toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze klantenservice te contacteren. We helpen je graag verder.