Algemene voorwaarden

Wij houden niet van ingewikkelde juridische teksten. Daarom zijn onze algemene voorwaarden lekker helder neergeschreven.
Toch nog vragen? Onze klantendienst staat voor je klaar.

Artikel 1 – Definities

Definities zijn we niet zo'n fan van, maar voor alle duidelijkheid vermelden we de belangrijkste toch even.

1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
2. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;
3. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
4. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Wij zijn Sizzle bvba maar we worden toch liever Artismook genoemd.

Onze gegevens:

Sizzle bvba
Renkoven 1A/1
B-3680 Maaseik

Emailadres: klantenservice@artismook.be
Telefoonnummer: +32 (0) 89 70 16 18

BTW-nummer: BE0674.380.226

Je kan ons vinden op de volgende websites:

www.artismook.be
www.artismook.nl
www.artismook.com

Social media

Liken: facebook.com/artismook

Artikel 3 – Toepasselijkheid

 1. We laten je onze algemene voorwaarden altijd geworden tijdens het bestelproces. Als je wil kan je ze ook altijd van te voren inkijken via onze website. We vinden onze algemene voorwaarden erg belangrijk; er staat immers in wat wij voor jou doen en wat we van jou verwachten.
 2. Om een bestelling te plaatsen en onze producten te gebruiken, moet je minstens 18 jaar oud zijn.
 3. Als je een bestelling plaatst op onze webshop dan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.
 4. Onze algemene voorwaarden zijn ook altijd beschikbaar via onze website.

Artikel 4 – Het aanbod

We vermelden altijd duidelijk wat je koopt, wat het kost en of je het kan ruilen.

Artikel 5 – De overeenkomst

 1. De overeenkomst tussen ons is definitief vanaf het moment dat we voor jouw bestelling de goedkeuring door de uitgever van de kaart ontvangen hebben.
 2. Alle betalingen lopen via de beveiligde omgeving van Mollie, onze betalingsprovider.
  We aanvaarden momenteel de volgende betaalmogelijkheden:
  - Bancontact/Mister Cash
  - iDeal
  - Paypal
 3. Je krijgt een bevestiging per e-mail wanneer je bestelling correct verwerkt is.
 4. Alle informatie en gegevens die je nodig hebt, zullen bij je bestelling bijgevoegd worden. Je kan alles natuurlijk ook terugvinden op onze website.

Artikel 6 – Herroepingsrecht

 1. Voldoet je bestelling toch niet aan je verwachtingen? Geen probleem! Je hebt het recht om af te zien van je aankoop binnen 14 dagen. Goed om te weten: je bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product.
 2. Vooraleer je het product terugzendt, moet je even contact opnemen met onze klantendienst.
 3. "Daarom" is ook een reden. Toch zijn we blij met feedback. Zo kunnen we onze service blijven verbeteren.

Artikel 7 - Verplichtingen van Artismook bij herroeping

 1. We sturen je een bevestiging na ontvangst van je aanvraag tot herroeping.
 2. Artismook betaalt je het volledige aankoopbedrag terug als je je volledige bestelling retour zendt. Onder het volledige aankoopbedrag vallen de verkoopprijs van het product en de eventuele verzendkosten om je bestelling naar je toe te sturen. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, ontvang je enkel de verkoopprijs van de teruggestuurde producten terug.
 3. Na ontvangst van het product zal je je geld zo snel mogelijk terug op je rekening ontvangen, doch uiterlijk binnen 14 dagen.

Artikel 8 – Kosten in geval van herroeping

 1. Als je je pakketje wilt terugzenden zijn de kosten voor de terugzending voor jouw rekening.
 2. De originele verpakking van je product kwijt? Helaas zijn we dan genoodzaakt je iets minder terug te betalen. We informeren je hierover na je aanvraag daar dit verschillend is van product tot product.

Artikel 9 - Uitsluiting herroepingsrecht

 1. Hoe graag we het ook zouden willen .. sommige producten zijn om hygiënische redenen niet terug te sturen:
  - e-liquids (met verbroken zegel)
  - verdampers (met geopende verpakking)
  - driptips (met geopende verpakking)
  - coils
  - ...

Artikel 10 - De prijs

 1. Zie artikel 4.
 2. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en alle andere wettelijke bijdragen (Bebat, ...).
 3. Natuurlijk is de prijs van de producten in de winkel dezelfde als in de webshop.
 4. Verzending is gratis vanaf €40. Indien de waarde van je bestelling minder als €40 bedraagt, wordt er een kleine verzendkost aangerekend.

Artikel 11 - Conformiteit en garantie

 1. Zie artikel 4.
 2. We doen ons uiterste best om je een goed product te leveren. Is er toch iets mis? Dan lossen we dat graag voor je op!
 3. Vooraleer je het product retourneert, moet je contact opnemen met onze klantenservice. Indien je product ondeugdelijk is, zal Artismook je zo snel mogelijk een nieuw product verzenden. Moest dit niet mogelijk zijn, zal Artismook je de aankoopkosten vergoeden. Ook de kosten die jij hebt geleden voor het product terug te zenden, zullen door Artismook vergoedt worden.
 4. Je kan onze garantietermijnen hier vinden.
 5. Onze garantie vervalt wanneer onze producten gebruikt worden in combinatie met producten die niet bij Artismook zijn aangekocht.

Artikel 12 - Levering en uitvoering

 1. Als je op werkdagen voor 16u bestelt, heb je je pakketje de volgende werkdag al in huis.
 2. Soms kan een pakketje wel eens een vertraging oplopen bij het postbedrijf, hier hebben we geen controle over en zijn we dus niet aansprakelijk voor. We houden u ten allen tijde op de hoogte over de levering.
 3. Vanaf €40 word je pakketje gratis naar het door jouw gekozen afleveradres verzonden. Onder dit bedrag wordt een kleine verzendkost aangerekend die duidelijk naar jou gecommuniceerd wordt tijdens het bestelproces.
 4. Wij zijn verantwoordelijk voor je pakketje zolang het nog niet bij jou thuis is geleverd.

Artikel 13 - Betalen

 1. Je kan bij ons in de beveiligde omgeving van Mollie betalen met Bancontact/Mister Cash, iDeal en Paypal.
 2. Na vooruitbetaling van je bestelling via Mollie maken wij je pakketje direct voor je klaar.

Artikel 14 - Overmacht

 1. Jammer genoeg kunnen we onze verplichtingen naar jou niet nakomen als er sprake is van een overmachtssituatie. We stellen je zo snel mogelijk op de hoogte hierover. Vanaf het moment dat deze overmachtssituatie voorbij is, zullen we al onze beloftes nakomen. Indien je te lang moet wachten, kan je afzien van je aankoop. Je krijgt dan het betaalde bedrag zo snel mogelijk terug op je rekening gestort, doch binnen 30 dagen.
 2. Overmacht is elke situatie die zich buiten onze wil en controle voordoet waardoor we onze verplichtingen naar jou niet meer kunnen waarmaken. Hieronder vallen stakingen, brand, storingen in het netwerk (gsm,internet), stroomstoringen, familiale omstandigheden van een van de zaakvoerders, het niet beschikbaar zijn van onze website of niet-tijdige levering van onze toeleveranciers.

Artikel 15 - Aansprakelijkheid

 1. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade en/of vervolgschade door het verkeerd aanwenden van de geleverde producten. De afnemer dient steeds de aanwijzingen op de verpakking zorgvuldig te lezen en daarnaar te handelen.
 2. Het is reeds bewezen dat de elektronische sigaret minder ongezond is als de tabakssigaret. Onze duizenden tevreden klanten kunnen hier van meespreken. De lange termijn effecten van elektronisch roken zijn echter nog niet bestudeerd. Daarom is Artismook niet aansprakelijk voor de mogelijke gezondheidsklachten die optreden door het gebruik van een elektrische sigaret.

Artikel 16 - Geschillen

 1. We doen er alles aan om onze klanten de beste service te bieden. Heb je toch een klacht? Laat het ons zo snel mogelijk weten en omschrijf je probleem duidelijk. Dan kunnen we je het beste helpen.
 2. In geval van een geschil is enkel Belgisch recht van toepassing.

Artikel 17 - Aanvullende of afwijkende bepalingen

 1. Het zou kunnen dat we onze algemene voorwaarden in de toekomst lichtjes aanpassen. Je kan onze algemene voorwaarden altijd nalezen op onze website.
 2. Het gebruik van een elektronische sigaret is niet geschikt voor personen jonger dan 18 jaar, personen met hart en/of bloeddruk klachten, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, personen met een allergie voor één van de ingrediënten in de e-liquid en astmapatiënten. Door een bestelling te plaatsen op de website verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent en niet voldoet aan de zojuist beschreven gezondheidsklachten en/of zwangerschapscondities.

Ziezo dat waren onze algemene voorwaarden in een 'minder-juridisch' jasje. Toch nog vragen? Stel je vraag dan aan onze klantenservice.