Het verschil tussen MTL en DL

Wat is MTL?

MTL staat voor “Mouth to Lung” wat betekend dat bij het inhaleren de damp eerst wordt opgevangen in de mond en vervolgens wordt geïnhaleerd. Het inhaleren van deze dampmethode is het meest te vergelijken met het roken van een normale sigaret. Toen de e-sigaret net begon op te komen bestond het aanbod voornamelijk uit deze modellen. De reden hiervoor is natuurlijk dat deze methode het normale roken erg dicht benaderde. De MTL methode wordt dan ook veel gebruikt door mensen die net met dampen beginnen. Deze methode maakt gebruik van coils (het verwarmingselement) met een weerstand vanaf 1 ohm. Door deze hogere weerstand zal de e-liquid langzamer omgezet worden in damp. De reden hiervoor is logischerwijze dat de stroom in de coil minder snel wordt verwarmd. De damp die ontstaat zal hierdoor ook wat koeler aanvoelen. Daarnaast zal het e-liquid verbruik en de dampproductie lager zijn dan bij de DL methode.

Wat is DL?

DL staat voor “Direct Lung” wat inhoud dat de damp rechtstreeks wordt geïnhaleerd naar de longen. Deze methode is minder te vergelijken met het roken van een normale sigaret. Deze modellen, ook wel sub-ohm e-sigaretten genoemd hebben een weerstand welke lager ligt dan 1 ohm. De e-liquid wordt hierdoor sneller omgezet in damp en zal ook wat warmer aanvoelen. De hoeveelheid damp en het e-liquid verbruik zal hierdoor ook hoger zijn dan bij de MTL methode. Deze dampmethode zal tevens meer vermogen en stroom verbruiken. Daarnaast zijn e-sigaretten met een lage weerstand zeer geschikt voor het dampen van e-liquids met een hoog VG gehalte.

Voor en Nadelen op een rijtje

  • MTL lijkt meer op het traditionele roken
  • Het e-liquid verbruik bij de MTL methode is lager
  • De intensiteit bij DL is groter door de hogere dampproductie Het aanbod DL e-sigaret modellen is groter
  • Bij de DL methode is de damp warmer
  • De MTL e-sigaret modellen zijn over het algemeen eenvoudiger en goedkoper
  • DL modellen hebben over het algemeen meer instelmogelijkheden en zijn geavanceerder.
  • De coils van DL e-sigaretten hebben een lagere weerstand en zijn veel krachtiger en zijn hierdoor meer geschikt voor e-liquids met een hoog VG gehalte.

Welke methode is het meest geschikt voor mij?

Het verschil tussen MTL en DL is een vrij duidelijk verschil, echter welke methode het beste is hangt puur af van de gebruiker. Als je nog niet helemaal zeker bent welke manier het beste past bij jou kan je altijd even langskomen in onze Vape Shop te Maaseik voor meer info en voorbeelden.