Keuze van een e-liquid

Onze e-liquids zijn verkrijgbaar in 5 nicotine gehaltes, namelijk:

 • 0mg : nicotinevrij
 • 3mg : zeer lichte sigaret
 • 6mg : light sigaret
 • 11-12mg : gewone sigaret
 • 16-18mg : roltabak, zware roker

Let op: op afstand kunnen we enkel nicotinevrije e-liquids aanbieden, deze vind je dus niet terug op onze webshop. Voor e-liquids met nicotine kan je best even langskomen in onze Vape Shop te Maaseik.

Veelgestelde vragen

 1. Welk nicotinegehalte is geschikt voor mij?


  Dit hangt af van persoon tot persoon en zijn/haar rookgedrag. Hieronder toch een aantal richtlijnen:
  • Als je zelf je sigaretten rolt (zonder filter) of zeer veel rookt (meer dan 30 sigaretten per dag), kom je het dichtst bij 18mg nicotine.
  • Als je een pakje (±20 sigaretten) per dag rookt, raden wij aan om te starten met 12mg nicotine.
  • Als je een pakje (±20 sigaretten) light of lichte sigaretten rookt, kan je best starten met 6mg nicotine.
  • Als je een half pakje (±10 sigaretten) lichte sigaretten rookt, kom je dichter bij 3mg nicotine.

  Je kan natuurlijk bij elk nicotinegehalte starten met geleidelijk aan het nicotinegehalte af te bouwen. Neem hierin geen te grote stappen aangezien je dan sneller terug naar de traditionele sigaret grijpt omdat je lichaam vraagt naar een bepaalde hoeveelheid nicotine. Neem dus kleine stappen en werk je rustig op weg naar 0mg om zo helemaal van de nicotineverslaving verlost te zijn.
 2. Gewoon zonder nicotine dampen?

  Als je pas overstapt van de gewone sigaret naar een elektrische sigaret, kan je best niet direct de nicotinevrije variant vloeistof nemen. Daardoor vergroot je je kans om te stoppen met roken en uiteindelijk ook met dampen. Om je kans om te stoppen met roken nog te vergroten, raden wij aan om enkel de e-sigaret te gebruiken en de gewone sigaret aan de kant te laten liggen.

 3. Kan ik iedere e-liquid in iedere verdamper gebruiken?

  Ja, in principe kan je iedere e-liquid gebruiken in iedere verdamper. Als je e-liquid gebruikt die uit erg hoge VG waarden bestaat, kan je slechts enkele verdampers gebruiken die coils integreren die deze e-liquid goed kunnen verdampen. Als je e-liquid te lopend is voor de coils in je tank (vooral bij hoge PG waarden) kan dit soms lekkages veroorzaken. Je kan ons dan ook best even contacteren om na te kijken of jouw verdamper geschikt is voor je e-liquid.