Wat is een e-liquid?

Een e-liquid is een vloeistof die wordt verdampt door de elektronische sigaret. We hebben een groot assortiment aan tabak smaken, fruit smaken, dessert smaken, iced smaken en speciale smaken. We zijn er zeker van dat er voor ieder wat wils aanwezig is in ons assortiment. We blijven ons assortiment e-liquids ook steeds uitbreiden met de allernieuwste smaakjes. Al onze e-liquids worden uitvoerig getest in laboratoria zodat we enkel de allerhoogste kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten. Wil je weten welke e-liquid het beste overeenkomt qua smaak met je gewone sigaret? Contacteer zeker onze klantenservice om je de ideale e-liquid aan te meten.

Wat is de PG/VG verhouding van een e-liquid?


Een e-liquid is opgebouwd uit twee componenten; PG en VG. PG staat voor Propyleen Glycol, deze natuurlijke stof zorgt voor de welbekende keelhit net zoals bij een sigaret. Tevens transporteert PG de smaak van de e-liquid in de damp. VG daarentegen staat voor Vegetable Glycerine, deze stof zorgt ervoor dat de keelhit niet té fel wordt en zorgt ervoor dat je e-sigaret een volle damp produceert. Door deze twee stoffen te combineren kan er damp geproduceerd worden die zeer sterk gelijkt op rook van een standaard sigaret maar dan zonder alle giftige stoffen zoals teer, koolstofmonoxide, enzovoorts. Voorts zitten er ook smaakstoffen en (eventueel) nicotine in een e-liquid. De meest voorkomende mengverhoudingen zijn 70PG/30VG50PG/50VG en 0PG/100VG.


Zijn er nog ingrediënten aanwezig in e-liquid?


Naast PG/VG heeft elke e-liquid ook nog een aroma in de mix om een smaak te creëren. Deze aroma's kunnen artificiële aroma's of natuurlijk aroma's zijn. Het zijn gaandeweg dezelfde soorten aroma's als in de voedingsindustrie worden gebruikt dus je hebt deze vaak in een andere vorm al mogen proeven.

Als laatste heb je in sommige gevallen nog een klein percentage water en eventueel nicotine maar dit is zeker niet bij alle e-liquids van toepassing.